Vintage Make-up Op Ebay En MP

Ik ben de laatste tijd helemaal los gegaan op Ebay en Marktplaats, om nog wat spulletjes te scoren. ‘Gouwe ouwe make-up’ die mij aan vroeger doet denken, of die ik gewoon mooi vind. Bij sommigen zit er dus een verhaal achter en bij anderen dus niet. Ik wil ze graag met je delen.

Een overzicht.

Een duoblush-doosje van Mary Kay. Volgens ‘Ebay’ is dit doosje van 1981. De verpakking is zachtroze van kleur.

Zo is ze open. Je ziet dat het borsteltje er op zijn zij in ligt. Het doosje is ook heel diep (dik). De kleuren zijn vrij donker en geven ook veel pigment af. Ook zit er een spiegeltje in.

Aan het dekseltje kun je zien hoe dik het doosje is. De onderkant is even dik. Neemt dus lekker veel plaats in mijn tas…

Achterkant van het doosje met minimale informatie.

Avon Colour! De doosjes zijn helderblauw en hebben een ovaal-vorm. Die kleur, daar was (en ben) ik zo gek op! Dit is een blush en een oogschaduw.

Hier heb ik mijn meeste herinneringen aan. Avon Colour. Ik geloof dat deze ruim 20 jaar oud zijn?! Ik paste toendertijd (ik was een jaar of 12) op kindjes, en hun mama had deze make-uplijn. Ik was er verkikkerd op. Toen zij naar een nieuwe Avon-party ging (en dus nieuwe spulletjes ging kopen), kreeg ik het doosje en de lipstick in plaats van centjes die avond. Ik was overgelukkig! Ik heb hier al twee doosjes van in mijn stash. En er komen nog twee aan… *Ahum* Alleen een lipstick moet ik nog zien te scoren.

Zo zijn ze open. Het doosje is van binnen donkerblauw. De blush heeft een donker frambozen kleur (weet niet goed hoe het te omschrijven). In het doosje zit een spiegel. En de oogschaduw heeft een zeegroenige kleur. De pigmentatie is van prima kwaliteit.

Achterkant van de doosjes met meer tekst en uitleg. Kleur van de blush is: Passionate Rose, en van de oogschaduw: Dusky Green.

Een oudje van Dior. Dit is een poeder en blush. Ik weet helaas niet hoe oud deze lijn is. Ik heb van deze lijn ook twee quatro oogschaduws in mijn stash.

Het doosje is vierkantig met ronde hoeken. De poeder is ontzettend licht (a la Casper) en de blush vrij is opvallend.

Achterkant met wat tekst en uitleg. Aan de achterkant zie je goed dat het doosje een ‘marble’ structuur kleur heeft.

Twee lipsticks. Eentje van Dior en eentje van Avon. Ook van de Dior durf ik niet precies te zeggen hoe oud deze lijn is. Inschatting: jaar of 15? Het heeft een hoekige huls en de kleuren wisselen af van donkerblauw naar lichtblauw. De tweede lipstick is van Avon. Ik geloof dat deze ook zo’n 20 jaar oud is. Mijn zus had deze vroeger en ik zeurde altijd of ‘m mocht hebben. Ik vond die groene huls zo mooi. Maar ik mocht het dus niet hebben. *Grrrrrr*

Dopjes eraf! Hier zie je bij de Dior de licht- en donkerblauwe wisseling van kleuren goed. Kleur is felrood. De Avon lipstick heeft een buinige-rode kleur.

Wederom tekst en uitleg aan de onderkant. ‘Holiday Red’ heet die van Dior en ‘Rustic Brown’ van Avon.

Dat waren mijn nieuwe beauty’s. En ik ben er weer heel erg blij mee. Wat fijn dat je zoiets toch nog krijgen kunt. Ook al kost het wel wat moeite. Soms is het maandenlang speuren. En ineens zie je wat je al een langere tijd zoekt. Geduld wordt beloond, zeggen ze hè?

Ben jij ook gek op ‘Vintage Make-up?’

2 thoughts on “Vintage Make-up Op Ebay En MP

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s