Gastblog: Panter-posh&Sophisticated Sixties; zomertrends voor 2013

Vandaag onze allereerste gastblog op Make-up Meisjes! De eer is aan Christiaan de Vries, hij vertelt ons wat dé zomertrends zijn van 2013.

De nagels van de jongen die hetzelfde shirtje uit de Zara-sale wilde als ik staan nog in mijn arm gedrukt, of ik word al doodgegooid met wat er komende zomer ‘hip’ gaat zijn. En helaas, dat met gevaar voor eigen leven bemachtigde shirtje zit daar niet bij.

Gevolg? Ik sta met -3℃ en een loopneus voor de spiegel me af te vragen of tijgerprint nou wel of niet afkleedt, en of de stud-trend nu het einde of ten einde is. Een typisch gevalletje ‘Fashion Victim’. Wat zijn nu eigenlijk de trends voor komende zomer? En hoe vind je je eigen stijl?

Toen Donatella steevast panterprint op het menu zette voor haar collecties werd dat gezien als ‘tacky’. Maar via de underground scene en tumblr heeft de panter nu zelfs een eigen trenchcoat bij Burberry gekregen. Dus als je altijd al droomde van een lekkere luipaard jurk á la Nel Veerkamp, met bijpassende schoenen en tas; this is the moment!

Panter Posh

Bron: Style.com

Mocht al die Panter-Posh toch niets voor jou zijn, kun je altijd teruggrijpen op de Sophisticated Sixties. Grafische prints, mini-, midi- en maxi-dresses en om het af te maken een fijne cottoncandy-coupe. Ookal lijkt deze trend te gaan om ‘more is more’, als je beter kijkt zie je dat eigenlijk gaat om de kunst van het weglaten. Dat dit nieuwe minimalisme niet voor iedereen is weggelegd, bewijst Vuitton met zijn gewaagde ruiten, variërend in grootte en kleur.

Sophisticated Sixties

Bron: Style.com

In deze donkere tijden kan het ook geen kwaad de boel eens wat op te leuken. Dat weten Diane von Furstenberg en Christian Dior als geen ander, en nemen dit dan ook heel letterlijk. Looks met een ‘touch of metallic’ en een ‘electric hint of opal’ nemen de overhand in hun shows, en laten zien dat deze nieuwe bling-bling een absolute go-go is.

Electric Metallic

Bron: Style.com

Dat in tijden van recessie mensen ook graag teruggrijpen op het verleden is al lang bekend, zo ook nu: heritage is hot. Wees trots op waar je vandaan komt, op je verleden, en gebruik dit als handvaten voor de toekomst. Durf die oude top te pakken, en deze te borduren met metallic draad, of verf dat vale jurkje wat je zo mooi staat gewoon lekker fuchsia roze. Deze trend zie je overigens niet alleen in de mode, maar ook in bijvoorbeeld interieur en architectuur.

Maar wat het belangrijkst is om te onthouden, is dat stijl niets meer is dan dragen waar jij je prettig in voelt. Want wat de trends ook zijn: it’s not about what you wear, it’s about how you’re wearing it. Maar daarover later meer. 😉

Christiaan alleen

Over Christiaan:
Mijn naam is Christiaan en ik ben een 22-jarige design student aan het Amsterdam Fashion Institute. Dat betekend veel nachten doorwerken, maar wel met een touch of glamour. En dat is wat Nederland mist; glamour. Wees niet te bang om de boel eens wat op te glitteren. Mijn motto is; ‘It’s not about what you are wearing, but how you are wearing it’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s