Mee met Make-up Meisjes: IJhallen markt

Ik ben er al jaren fan van en sinds ik Becky ken maak ik haar er helemaal gek over…de IJhallen markt op het NDSM werf in Amsterdam.
IMG_6124Steeds zeiden we dat we eens samen zouden gaan, maar het kwam er maar niet van. Tot we het een paar weken geleden gewoon regelden! De mannen pasten op de kindjes, wij vertrokken al op vrijdagavond en logeerden bij mijn ouders. Het leek wel een schoolreisje: patat in de trein, uren lang kletsen, Becky uit de verkeerde trams trekken en plakken aan de ramen om alvast een beetje wat van Amsterdam te zien (het was al 10 uur s’avonds dus afgezien van wat lichtjes hebben we niet veel gezien). Voor mij is Amsterdam mijn thuis, ik kom er vandaan maar voor Becky is Amsterdam een plek waar ze niet elke week komt 😉

Eenmaal bij mijn ouders waren we uitgeput en doken we snel het bed in. Becky kreeg van mij wat waarschuwingen vooraf: ik praat in mijn slaap (hard) en af & toe droom ik heftig over mijn kinderen (dingen met dat ze van hun stoel vallen enzo) en moet de persoon naast mij het berouwen. Meestal wordt Lars luidgillend vastgegrepen door mij maar vannacht zou het weleens Becky kunnen zijn… We kwamen allemaal de nacht veilig door… Becky had al haar ledematen nog en ik heb haar zachtjes in mijn slaap in het Frans toegefluisterd…

Om 7 uur ging de wekker en na wat koffie, thee en light make-up gingen we dan naar de lang verwachte IJhallen markt! Even wat info over de markt, ze bestaan al enige jaren en zijn inmiddels de grootste vlooienmarkt van Europa! In de winter staan de 500-750 kramen binnen verdeeld over 2 gigantische hallen (loodsen) en in de zomer staan ze buiten. Ondanks dat het om loodsen en een werf gaat is het toch heel sfeervol. De setting is gewoon super apart. Je betaald wel entree, zo’n 4 euro pp. Maar het is echt meer dan de moeite waard!
20140206-212441.jpgJe koopt er allerlei tweedehands spullen, van meubels tot servies tot speelgoed.
IMG_6121Maar vooral heel, heel veel kleding. En dan met name dames- en kinderkleding.
IMG_6119Het is vrijwel allemaal super mooi spul, je kan er King Louie scoren of Hema. Maar een goede speurneus treft er ook een Chanel tas of Prada schoenen. En de prijzen zijn ge-wel-dig. Ik zeg altijd dat je er een King Louie jurk kan krijgen voor 10,- (winkelprijs 80-90 euro), maar Becky scoorde er een spiksplinternieuwe voor 3 euro. 3 EURO!

En zoveel hip spul!
IMG_6126IMG_6120In totaal zijn we er 5 uur geweest en hebben echt onze tijd genomen. Goed alle kraampjes afgespeurd, heerlijk gestruind en allebei zeer goed geslaagd! Binnenkort zul je van ons beiden een blog zien verschijnen waarin we laten zien wat we gescoord hebben en wat het gekost heeft!

Het was super geslaagd en op de terugweg hebben we besloten, in de zomer komen we weer terug!

Liefs

Sarah&Becky

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s