Becky&Sarah

Rebecca Alders: ‘shoppen, shoppen en nog meer shoppen. Had ik al shoppen gezegd?’

Hallo -Mooie -Make-up en -More Meiden!

Mijn naam is Rebecca Alders. Door vrienden, kennissen en mensen die Rebecca te lang vinden, ook wel Becky genoemd. Hartstikke leuk, dus dat mag jij ook wel.
Ik ben 30 jaar jong en woon in het sjoene zuiden van het land, Maastricht. Gelukkig samenwonend met vriendlief Danny, waarmee ik al ruim 10 jaar samen ben.
We hebben het meest lieve, ondeugendste, en mooiste zoontje op deze aardbol gezet. Ook al zal Sarah waarschijnlijk hetzelfde zeggen over haar zoontje, ze heeft toch niet gelijk ;-). Ons kereltje luistert naar de naam Twan en hij is al 2 jaar. Wat een heerlijkheid.

Rebecca, of Becky is… Fun, lief, internet, Muziek, iPhone (ga dood zonder), shoppen, shoppen en nog meer shoppen. Had ik al shoppen gezegd?
Uiteraard ook beauty en dus alles wat je maar op je lichaam kan plakken, behangen om het te verfraaien, en verzorgen.

Van wie ik het heb, geen idee. Mijn mam of zus zijn he-le-maal niet into de make-up.
Maar bij mij begon het al op zeer jonge leeftijd. Ik denk dat ik een jaar of 6 was toen ik langs de huizen ging, bij die mensen die hun gezicht altijd geplamuurd hadden, en vroeg: “hebt u ouwe make-up voor mij?”.
De week daarop mocht ik dan terug komen en kreeg een toilettasje gevuld met ‘ouwe make-up’ en ik was het gelukkigste kind ter wereld. En mijn mam maar denken: wat móet je daar toch allemaal mee?!

In het verre (nou ja, ruim 10 jaar geleden is ver voor mij) verleden heb ik de studie SPW afgerond. Dat heb ik gedaan in mijn geboortestad Nijmegen. Deze opleiding heeft veel voor mij betekend omdat je een beeld van jezelf krijgt en ik ben er persoonlijk erg door gegroeid. Na deze opleiding ben ik de detailhandel ingerold. Nu, een aantal winkels en nog een stad verder (jaja, we hebben ook een jaar in Eindhoven gewoond) werk ik in een mooie damesmode zaak hier in Maastricht. De bedoeling is, dat als Twan naar school gaat, deze mam ook in de schoolbanken plaatsneemt. Het staat vast dat het uiterlijke verzorging wordt, alleen weet ik nog niet precies welke opleiding ik wil volgen.

Ik hoop dat jullie net zoveel plezier aan onze site gaan beleven als dat wij hebben met het maken voor jullie! Reacties zijn altijd welkom, maar wees respectvol naar elkaar toe.

Have fun!

Dikke Kus, Becky.

Sarah van Dee: ‘Aah, make-up! Een rode draad door mijn leven’

Amsterdam, daar ben ik ben geboren en getogen, maar dan wel met een nogal Frans slag. Mijn moeder komt uit Parijs en mijn vader is Nederlands, maar met de jaren is hij toch behoorlijk verfranst. Een soort spruitjes met knoflook.

In 2002 trok ik via een datingsite , de aandacht van mijn huidige man. Na jaren op en neer te hebben gependeld tussen Amsterdam en Maastricht, zijn we in 2007 samen gaan wonen in het zuiden des lands. Waar hij mij op kerstavond 2008 ten huwelijk vroeg en 9 maanden later stapten we in het huwelijksbootje. Het was een echte vrije, blije bruiloft. Precies zoals wij hem voor ogen hadden. Ik zou die dag zo over doen. Op 17 november 2010 werd onze grote liefde, ons puzzelstukje, onze kers op de taart geboren: onze zoon Juno. Hij is werkelijk het mooiste wezen dat ik ooit gezien heb op deze aarde. Wat Becky ook beweert: als ik in die blauwe ogen kijk doet niets er meer toe. *Droomt weg* Huh? Oh, jullie zijn er ook nog. Genoeg over mijn kleine prins.

Mijn dagen vul ik met webredactie/social media werk bij een niet nader te noemen bedrijf. Daarnaast beheer ik meerdere blogs waarop ik over mijn dagelijks leven schrijf, of over de vorderingen van mijn boek of over de kookkunsten van mijn man…jup, druk-druk.  Tja, waar hou ik nog meer van?

Boeken, ik hou heel erg veel van boeken. (Bij mijn geboorte vroeg mijn moeder “is het een jongen of een meisje?” “Nee!” riep de verpleging verbijsterd “het is een boekenwurm!”).
Een van mijn jaarlijkse hoogtepunten is het boekenfestijn in het MECC. Men-o-men, ik verheug mij nu al op die van volgend jaar!

Tot die tijd lees ik elke avond mijn voorraadje boeken weg in mijn bed. Op dit moment lees ik “De vrouw die met Vuur speelde” van Stieg Larsson. Maar ik ben een groot fan van Karin Slaughter.  Ik ben dol op haar boeken! De vaart, de verrassende wendingen en Sarah Linton. Like!

Verder ben ik gek op series. Favoriet zijn series zoals Glee, Grey’s Anatomy (MmmcSteamy), Supernatural en Fringe. Films kijken schiet er een beetje bij in sinds de komst van Juno maar de laatste die ik gezien heb was “Cabin in the Woods”. En die is toch redelijk recent. Hou je van “brr”? Dan raad ik die toch wel aan.

Ik hoor je denken, en make-up dan? Aah, make-up! Een rode draad door mijn leven. Toen ik 13 was en naar de middelbare school ging, kreeg ik van mijn moeder een Yves Rocher mascara en lipgloss (die ik nog steeds heb trouwens). Dat was mijn eerste kennismaking met make-up. Ik ruik nog het rozenwater van De Tuinen waar ik mijn gezicht destijds mee reinigde. Dat kan nog als je 13 bent, hè?

Met de jaren groeide mijn liefde voor make-up evenredig met mijn eyeliner lijntjes: langer, dikker, hoger! Tot ik 18 werd en make-up ineens naar de achtergrond verdween. Misschien door het werkende leven? Een vriendje dat niet zo dol op veel make-up was? Geen idee eigenlijk (ook niet of dat vriendje niet van make-up hield).

Tot ik 1 jaar geleden met Becky een make-updag deed. Een deksel werd opgelicht en een oude liefde borrelde op. Sindsdien ben ik eigenlijk elke dag heel bewust met make-up bezig, dit blog draagt daar zeker aan bij. Het is alsof ik nu pas leer, wat alle 16-jarigen al weten: goede foundation, hoe breng je fatsoenlijk je oogschaduw aan (in meerdere kleuren, woehoe!). Maar ik ben in de bloei van mijn leven, dus kan het geen kwaad om nu pas te leren hoe ik nog mooier kan bloeien…

Naast make-up hebben we nog crèmes! En omg shampoo! Ik ben dol op shampoo. Je zult hier dus vaker iets van mijn hand lezen over smeersels en shampoo dan over make-up. Maar ik vermoed dat Becky dat gedeelte weer ruimschoots goed zal maken, ook al is er geen echte verdeling tussen ons. We schrijven gewoon over wat ons bezighoud, daarom kom je ook af en toe een stukje “Lifestyle” tegen. Maar ik hoop dat het voor jou des te meer een reden is om ons te (blijven) volgen.

Liefs

Sarah

Geen artikel meer missen? Volg Make-up Meisjes op Social Media!

Follow on Bloglovin
Make-up Meisjes op Facebook Make-up Meisjes op Twitter Follow Me on Pinterest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s